שלטי אבן Vs שלטי זכוכית
מאז ומתמיד היוו השלטים חלק מרכזי בחיי הקהילה ונעשה בהם שימוש רב למטרות שונות: הכוונת אנשים למקום חפצם, מתן הסבר על המקום, הצגת הוראות או נהלים, האדרת אישים וכן הלאה. תחילה, היו השלטים הקדומים עשויים מחומרים שנמצאו בסביבה כמו אבנים, חול וצבעים טבעיים. ככל שהאדם הלך והתפתח נוצרו גם סוגי שלטים חדשים, כגון – שלטי זכוכית ושלטי פלסטיק וכיום אנו רואים גם מגוון רחב של שלטים אלקטרוניים אשר מבוססים על נורות לד וטכנולוגיות דומות. עם זאת, שלטי האבן והזכוכית הקלאסיים עדיין תופסים מקום של כבוד בעולם השלטים ומשמשים למגוון רחב של מטרות. כיצד מייצרים אותם? לאיזה שימוש כל אחד מהם? מהם ההבדלים בין שני הסוגים הללו? כל מה שרציתם לדעת על שלטי זכוכית ואבן במאמר שלפניכם.
שלטי אבן – ממצבות זיכרון ועד למבני ציבור
שלטי האבן מביאים איתם מראה קלאסי, יש שיגידו מיושן, אשר יכול להתאים למגוון רחב של מטרות. אחד השימושים הנפוצים ביותר לשלטי אבן הינו עבור מצבות זיכרון, אנדרטאות ונקודות ציון בעלות אופי דומה. כמו כן, נהוג להציב שלטי אבן בגנים ציבוריים הודות לחוזק שלו וליכולתו לעמוד איתן במשך שנים רבות. בנוסף לכך נפוץ השימוש בשלטי אבן בבתי כנסת, בעיקר עבור הנצחת מתפללים ותורמים קבועים. את שלטי האבן ניתן למצוא גם במוסדות ציבור רבים המופעלים מטעם המדינה והרשויות העירוניות – זאת הודות לרשמיות ולממלכתיות שהם משדרים.
ייצור שלטי האבן הינו תהליך המורכב ממספר שלבים שבסופם מתקבלת חריטה של הדוגמא הרצויה על גבי האבן, אשר כמעט תמיד תהיה אבן שטוחה. השיטה הנפוצה ביותר לחריטה זו הינה באמצעות התזת חול, שכן שיטה זו נחשבת לאיכותית מאוד ומספקת חיתוך מדויק, איכותי ויפה. שיטה פופולארית נוספת לייצור שלטי אבן הינה על ידי הדפסת משי או חריטה באמצעות מכונת CNC מיוחדת המיועדת לעבודה עם לוחות אבן. לאחר החריטה נהוג להצמיד את לוח האבן אל הקיר באופן שאינו בולט ממנו כך שהשלט יהווה למעשה חלק מהקיר. כמו כן, לצד חריטות על אבן אשר מתבצעות לצרכי שילוט, אמנים רבים משתמשים באופציית החריטה על מנת ליצור מיצגים שונים.
שלטי זכוכית – מראה מרשים, יוקרתי ומודרני
בעוד ששלטי האבן משדרים כאמור מראה ישן ורשמי, הרי ששלטי זכוכית משדרים את ההפך הגמור. גם הם אמנם רשמיים ומכובדים מאוד, אך יחד עם זאת נותנים תחושה של קידמה, של יוקרה ושל מודרניזציה. על כן, ניתן למצוא את שלטי הזכוכית במגוון רחב של משרדים מכובדים, בתי מלון, קניונים, מוסדות ציבור מושקעים ועוד.
גם את שלטי הזכוכית ישנן דרכים רבות לייצר, כמו למשל באמצעות התזת חול, הדפסת זכוכית במדפסת מיוחדת, חריטה בלייזר ועוד. מלבד לחריטה עצמה, פעמים רבות נהוג להרכיב על שלטי הזכוכית אלמנטים נוספים כמו למשל אותיות מתכת. את השלטים תולים לרוב על גבי הקירות המרכזיים של המבנה.