שלטי מתכת – כל מה שצריך לדעת
ישנם פרטים מסוימים בעולם שסביבנו שאיננו מעניקים להם יותר מדי תשומת לב. מעין דברים שכמעט והפכו לחלק מהנוף, כך שלא עולה בדעתנו לחשוב – ממה בעצם הדברים האלה עשויים? כיצד יוצרים אותם? ומי הוא הגוף או היצרן של פרטים אלה שנמצאים תמיד בשדה הראייה שלנו?
כיום נספר לכם קצת על אחד הדברים האלה שמלווים אותנו כמעט בכל מקום ציבורי בסביבתנו המידית – שלטי מתכת. מדובר באחד הדברים שהזמן אינו משפיע עליהם. לא מאמינים לנו? בואו נחשוב, ממה עשויים עד היום התמרורים בדרכים וכן השלטים המראים אילו יישובים נמצאים במרחק מספר קילומטרים? נכון מאוד – גם אלה הוא שלטי מתכת.
למרות שכיום יש שלטי לדים מתחלפים, נוצצים ומהבהבים – כאשר דרוש שלט פשוט ומכובד למקומות כמו מוזיאונים, מצבות, מבנים ציבוריים וכו', הדרישות נותרו כפי שהיו לפני עשרים ושלושים שנה. חריטות איכותיות על גבי חומר מבריק ומרשים, ולא פחות חשוב – עמידות של השלטים, בעיקר של אלה הממוקמים בחוץ וסובלים מתנאי מזג האוויר המשתנים. הציפייה הינה שגם לאחר מספר שנים השלט יראה "כמו חדש".
כמה מילים נוספות על מהות השלטים ממתכת
כולנו מכירים את סוגי השלטים הנפוצים ביותר, אלו שיש בהם חריטות עם מילים – כגון לוחיות זיכרון על גבי ספסלים שמקימים לזכר קרובי משפחה שנפטרו, או מצבות מיוחדות שאמורות להיות זיכרון לאורך שנים ארוכות, ואסור שהן יאבדו ממראן האסתטי. האם חשבתם אי פעם מהי הטכנולוגיה שעומדת מאחורי הפריטים האלה? האם היא השתנתה בצורה משמעותית בשנים האחרונות? האם עדיין מכינים אותה ב"עבודת יד", או שזה נהפך לפס ייצור שבו פועלת ישות של אינטליגנציה מלאכותית השולטת ביד מכאנית כלשהי?
תחום זה נהנה מכל העולמות: בעוד ניתן ליצור מגוון רחב של שלטים בקלות ובמהירות באמצעות לייזר, עדיין ניתן לומר בבטחה שעל מנת לעשות משהו ברמה הגבוהה ביותר – אין תחליף לעבודת יד, או לתהליך המערב בקרה ושליטה של איש מקצוע.
דרכי היצירה והעריכה של שלטי מתכת
צריבה פוטוכימית הינה דוגמא טובה מאוד לשיטת עיצוב וגימור של שלטי מתכת. שיטה זו מאפשרת חריטה ללא חפצים חדים, וניתן להיעזר בה בעיצוב אלומיניום, פליז, נחושת, כסף ונירוסטה. תהליך ייצור של שלטים בצורה זו כולל מספר שלבים מורכבים שכוללים את ציפוי המתכת בחומרים כימיים שונים ויצירת תגובות מרתקות בין החומרים השונים, כך שבסופו של דבר נוצרת תמונת נגטיב שניתן להראות בה כל דבר – החל מכיתובים ועד לתמונות של אנשים.
סוג חריטה נוסף שנעזרים בו הרבה הינו באמצעות פנטוגרף – מכונת חריטה. שיטה זו נקראת גם CNC, ודורשת מיומנות גבוהה מצד האדם המתפעל אותה. אנו מקווים שמידע כללי זה שפך קצת אור על פרטים אלה המהווים חלק בלתי נפרד מחיינו.